Εξωτερική Θερμομόνωση

Εξωτερική θερμομόνωση (Θερμοπρόσοψη)

Η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο εξωτερικό μέρος όλων των κατακόρυφων εξωτερικών τοίχων του κτιρίου. Η επιλογή της κατάλληλης εξωτερικής θερμομόνωσης σε ένα κτίριο γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια (για παλαιό κτίριο) ή την ενεργειακή μελέτη (νέο κτίριο) σε συνδυασμό με την κλιματική ζώνη (περιοχή) που βρίσκεται το κτίριο, τη χρήση του και τα  δομικά στοιχεία από τα οποία αποτελείται.

θΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ 1
θΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ-1

ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ-2

Τρόπος Εργασίας Θερμοπρόσοψης

  • Καθαρισμός με αντιμυκητιοκτόνο για εξάλειψη των βλαβερών οργανισμών.
  • Τοποθέτηση, σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας, θερμομονωτικών πλακών NEOPOR (γραφιτούχο) τουλάχιστον 5 εκατοστών πάχους.
  • Τοποθέτηση ειδικών βυσμάτων για την στήριξη των θερμομονωτικών πλακών.
  • Αλφάδιασμα της οροφής με λέιζερ και τοποθέτηση περιμετρικών και καναλιών ανα 60 εκατοστά
  • Εφαρμογή γυψοσανίδας, γάζας στις ενώσεις και δύο χέρια στοκάρισμα.
  • Κατόπιν συνεννοήσεως με τον πελάτη αναλαμβάνουμε το τρίψιμο καθώς και το αστάρωμα και βάψιμο της τελικής επιφάνειας.

Εξωτερική Θερμοπρόσοψη

θΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ 1

Θερμοπρόσοψη εξωτερική,θερμοπρόσοψη,εξωτερική θερμοπρόσοψη

Θερμοπρόσοψη εξωτερική,θερμοπρόσοψη,εξωτερική θερμοπρόσοψη

Πλεονεκτήματα της εξωτερικής θερμομόνωσης

  • Ολοκληρωμένη θερμομόνωση χωρίς να δημιουργούνται θερμογέφυρες στα  στοιχεία του κτιρίου από σκυρόδεμα  πχ. δοκάρια, κολώνες, τοιχία κ.λπ.
  • Προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων από υγρασίες, διότι δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του κτιρίου  ή μέσα στον τοίχο.
  • Δημιουργείται μεγάλη θερμοχωρητικότητα στις επιφάνειες των τοίχων, η οποία συσσωρεύεται και επανακτινοβολεί στο εσωτερικό του κτιρίου, εντείνοντας το φαινόμενο των θερμικών νησίδων στην πόλη. Αντιθέτως δεν συμβάλει στη αύξηση της θερμοκρασίας της πόλης κατά τους θερινούς μήνες, διότι εμποδίζει την θερμοσυσσώρευση κατά το θέρος, όπως κάνουν οι τοίχοι των συμβατικών κτιρίων.
  • Επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση του χώρου και δε μειώνει το εμβαδόν του, δεδομένου ότι επιτρέπει την τοποθέτηση της θερμοπρόσοψης εκτός του εμβαδού της επιτρεπόμενης προς ανέγερση επιφάνειας

Μειώνει το κόστος συντήρησης του κτιρίου, προστατεύει τα στοιχεία του σκυροδέματος του κτιρίου από ρηγματώσεις.

Η εφαρμογή του συστήματος εξοικονομεί τη δημιουργία μπαζών, λόγω της χρήσης ειδικών πολυμερισμένων κονιαμάτων τα οποία τοποθετούνται σε μικρό πάχος.

Η ποιότητα κατασκευής του συστήματος χαρακτηρίζεται ως πολύ υψηλή, καθώς χρησιμοποιούνται ειδικά πρόσθετα τεμάχια για την προστασία των γωνιών, νεροσταλάκτες, υαλόπλεγμα για τον οπλισμό σ’ όλη την επιφάνεια εφαρμογής του επιχρίσματος.

Σαλαμίνος 30, Κεραμεικός 10435 / Αθήνα, Τηλέφωνο: 2103453137, Κινητό: 6945336007

Ιστοσελίδα: http://www.goumasmonoseis.com

E-mail: info@goumasmonoseis.gr